Szöveg a számítógépen
[ Részletek ]
Szöveg a számítógépen
Kis Ádám
Diplomázóknak, doktorjelölteknek, szerzőknek Ez a könyv nem a Word szövegszerkesztőt ismerteti, hanem azt, hogyan lehet nagyobb, strukturált szövegek készítéséhez használni. Ilyen szövegek a szakdolgozatok, a folyóiratcikkek és a könyvek. A könyvben leírt tanulási folyamat csak utalásszerűen tér ki a Word alapismereteire, így például egyáltalán nem foglalkozik az írással. A cél tulajdonképpen egy kiadói tördelő feladatainak ismertetése, kézenfekvő minta használatával: ez éppen saját maga, azaz az olvasott könyv. Az eredmény az olvasó kezében van, de az, aki a folyamatot szeretné kipróbálni, mintaanyagokat tölthet le a kiadó weblapjáról. (...)
B5, papírkötés fóliázva ♦ 152 oldal ♦ 3000 Ft áfával
Apám levelei
[ Részletek ]
Apám levelei
Kis Ádám szerk.
Nincsenek egyéni sorsok, a sorsok mind egyetlen öntőformába kerülnek. Viszockij
Az egyéni sorsokat naplók, levelezések őrzik, ha keletkeznek ilyenek. Apám példája ennek, életéről lényegében két emlék maradt meg, két levelezés. Apám, Kis György, a kelenföldi Goldberger textilgyár műszaki tisztviselője volt. 1942. május elején a munkaszolgálatos alakulattal Oroszországba vitték. Ottani sorsát tábori levelezőlapjaiból lehet megismerni. Az utolsót 1943. január 13-án adta postára. Azt követően több hír nem érkezett róla.
1926-ban a reichenbergi Textilschule hallgatójaként bejárta Nyugat-Csehország textilgyárait. Reichenbergi életét és a kirándulás tapasztalatait a szüleinek küldött levelekben írta meg.
A könyv ezeket a tábori levelezőlapokat és a reichenbergi leveleket tartalmazza, kiegészítve néhány neki címzett, de nem kézbesített (visszajött) lappal, levéllel.
Ezek alapján próbálok képet alkotni róla, az apámról, akit személyesen nem ismertem.
Kis Ádám
AK40, kartonált ♦ 144 oldal ♦ 1950 Ft áfával
Tolvaj kód
[ Részletek ]
Tolvaj kód
Mark Russinovich
Mark Russinovich harmadik regényében a nemzetek közötti küzdelemben harcoló, mondhatni politikai kiberterroristák (A nulladik nap, 2012), illetve globális kiberháború (A trójai faló, 2012) világából átlép a köztörvényes bűnözők terepére.
    Jeff Aikent ezúttal a New York-i tőzsde kéri fel szakértőnek, mert bizonyos jelek alapján arra következtetnek, hogy a rendszer a közhidelem ellenére támadható. Jeff nemcsak bebizonyítja, hogy lyukas a rendszer, hanem azt is felfedezi, hogy ezt néhány belső alkalmazott is kihasználja. Ezt követően fizikai és internetes támadások érik. Hogy tisztázza magát, Jeffnek meg kell keresnie a lopások elkövetőit. Ez nemcsak azért fontos, hogy igazolja ártatlanságát, hanem azért is, hogy megakadályozza több milliárd dollár virtuális elrablását – ami akár a világméretű pénzügyi rendszer összeomlását is okozhatja.
AK40, kartonált ♦ 472 oldal ♦ 4 990 Ft áfával
Határtalan nyelv
[ Részletek ]
Határtalan nyelv
Sándor Klára
Ez a könyv azoknak szól, akik nyitottak egy rejtett világnak a fölfedezésére: e világ csak a nyelvből tárul föl. Hogyan születnek, alakulnak át, hatnak egymásra - és tűnnek el - nyelvek és kultúrák? Befolyásolja-e anyanyelvünk gondolkodásunkat? Hogyan működik a leghatékonyabb manipuláció? Mit tudunk meg másokról beszédük alapján? Miért és hogyan változik a nyelv? Miért cserélnek nyelvet egyes népek? Van-e két ember, aki ugyanazt a magyar nyelvet beszéli? Létezik-e egyáltalán a magyar nyelv? Miért nevezik az iskolát a nyelvek tömeggyilkosának? (...)
B5, keménytáblás ♦ 488 oldal ♦ 6 000 Ft áfával
Infokommunikációs akadálymentesítés
[ Részletek ]
Infokommunikációs akadálymentesítés
Nagy Gabriella
Napjainkban különös jelentőséggel bír az akadálymentesítés és az akadálymentes tervezés elve, egymás után születnek a közszolgáltatásokhoz való egyenlő hozzáférést előíró törvények hazánkban és nemzetközi szinten is. Ez a könyv az infokommunikációs akadálymentesítés korszerű lehetőségeit mutatja be. Tartalmazza mindazokat az alapvető ismereteket, amelyek segítségével környezetünket mindenki számára kényelmesen használhatóvá (és a jogi szabályozásnak megfelelővé) alakíthatjuk.
B5, kartonált ♦ 232 oldal ♦ 5 800 Ft áfával
Szoftverfejlesztés JavaSE platformon
[ Részletek ]
Szoftverfejlesztés JavaSE platformon
Kövesdán Gábor
Napjainkra a szoftverfejlesztés egyik vezető platformjává a Java nyelv vált: széles körben használják ipari és kutatási feladatok megvalósítására. A könyv feltételezi, hogy az Olvasó már rendelkezik általános programozói alapismeretekkel, de a Java nyelvet az alapoktól kezdi. A nyelvnek az íráskor aktuális, 7-es verzióját tárgyalja.
    A szerző a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékén oktat programozást Java nyelven.
    A könyv a Nemzeti Kulturális alap támogatásával készült.
B5, kartonált ♦ 256 oldal ♦ 5 900 Ft áfával
Szolgáltatásalapú világ
[ Részletek ]
Szolgáltatásalapú világ
Bevezetés a szolgáltatásorientált architektúrába
Gottdank Tibor
A szolgáltatásorientált világban a szolgáltatások szabadon versenyeznek egymással, és ez a versenyhelyzet egyre jobb minőségű szolgáltatásra ad lehetőséget. Ebben a versenyben nincsenek központosított előírások, nincsenek függőségek – a verseny adta állandóan változó körülmények alakítják megújuló vonásaikat.
    A könyvvel a szerző konzisztens, letisztult képet ad a szolgáltatásorientált világról. A kötet érinti a vállalati menedzsmentet és az informatikai irányítást valamint a szolgáltatások tervezési részleteit: szól vezetőknek, informatikai projekt irányítóknak és szakembereknek, informatikai és szervezési tárgyakkal foglalkozó hallgatóknak egyaránt.
B5, kartonált ♦ 368 oldal ♦ 7 000 Ft áfával
Windows Internals, 6. kiadás, II. rész
[ Részletek ]
Windows® Internals
6. kiadás, II. rész
Mark E. Russinovich, David A. Solomon, Alex Ionescu
Teljes iránymutatás – kiegészítve a Windows 7 és a Windows Server 2008 R2 minden részletével! A rendszergazdák bibliája!
    A könyv feltárja a Windows operációs rendszer kulcsfontosságú összetevőit, architektúráját, megmutatja, hogy mi történik a színfalak mögött. A szerzők nemzetközileg elismert szakértők. A klasszikus kézikönyv kiegészült a Windows 7 és a Windows Server 2008 R2 hozta újdonságokkal. A felgyűlt témakörök részletei immár két kötetet töltenek ki.
B5, kartonált ♦ 760 oldal ♦ 19 000 Ft áfával
Intelligens érzékelők az orvosbiológiában
[ Részletek ]
Intelligens érzékelők az orvosbiológiában
Kovács Ferenc
A „Biomed” mára önálló tudományág, számos hazai kutatóintézet és egyetem foglalkozik intenzíven orvosbiológiai kutatásokkal, és ebből adódóan a felsőoktatásban is évről évre nagyobb súlyt kap ez a terület. A könyv átfogó, és nagyon korszerű képet kínál az ebben az irányban érdeklődő szakemberek és egyetemi hallgatók számára.
B5, kartonált ♦ 480 oldal ♦ 7 000 Ft áfával
Windows Internals, 6. kiadás, 1. rész
[ Részletek ]
Windows® Internals
6. kiadás, I. rész
Mark E. Russinovich, David A. Solomon, Alex Ionescu
Teljes iránymutatás – kiegészítve a Windows 7 és a Windows Server 2008 R2 minden részletével! A rendszergazdák bibliája!
    A könyv feltárja a Windows operációs rendszer kulcsfontosságú összetevőit, architektúráját, megmutatja, hogy mi történik a színfalak mögött. A szerzők nemzetközileg elismert szakértők. A klasszikus kézikönyv kiegészült a Windows 7 és a Windows Server 2008 R2 hozta újdonságokkal. A felgyűlt témakörök részletei immár két kötetet töltenek ki.
B5, kartonált ♦ 880 oldal ♦ 19 000 Ft áfával
Linux programozás 2
[ Részletek ]
Linux programozás
Második, átdolgozott kiadás
Asztalos Márk, Bányász Gábor, Levendovszky Tihamér
A Linux a közelmúltban volt húszéves. Ez a húsz év egyben sikertörténet is: a Linux-alapú szerverek népszerűsége töretlen, nagyon sok beágyazott eszköz futtat Linuxot, köztük a legnépszerűbb okostelefonok. A Linux-disztribúciók egyre közelebb kerülnek a felhasználókhoz, használatuk egyre egyszerűbbé válik.
    Jóllehet számos magas szintű programozási nyelv és környezet áll rendelkezésre, sok olyan feladat létezik, amelyet az operációs rendszer programozási felületén elérhető funkciókkal lehet csak megoldani. Ilyenkor szükség van az operációs rendszer működésének mélyebb ismeretére, ez beágyazott környezetben egyenesen elengedhetetlenné válik. Ezekhez a feladatokhoz kíván segítséget nyújtani a könyv.
B5, kartonált ♦ 616 oldal ♦ 7 800 Ft áfával
Trójai faló
[ Részletek ]
Trójai faló ♦ A Pusztulás hadművelet
Regény és elbeszélés
Mark Russinovich
Ez a kötet Mark Russinovich két írását tartalmazza, a Trójai faló című regényt és egy elbeszélést A Pusztulás hadművelet címmel. Mark három műve egységet alkot, nemcsak azáltal, hogy mindhárom mű fő szereplője Jeff Aiken, a vírusvédelem zseniális harcosa.
AK40, kartonált ♦ 416 oldal ♦ 4 500 Ft áfával
Android-alapú szoftverfejlesztés
[ Részletek ]
Android-alapú szoftverfejlesztés
Az Android rendszer programozásának bemutatása
Ekler Péter, Fehér Marcell, Forstner Bertalan, Kelényi Imre
Az Amorg tagjai a tanszék népszerű Alkalmazott Informatika sorozatának keretében ezúttal egy hiánypótló művel lepik meg az okostelefonok fejlesztése iránt érdeklődőket. Bátran állíthatjuk, hogy Android platform világszinten az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb mobilplatformmá nőtte ki magát, éppen ezért a könyv elolvasásával megszerezhető ismeretek hosszú távú tudást jelentenek a felhasználók számára.
B5, kartonált ♦ 400 oldal ♦ 6 000 Ft áfával
Windows Phone-receptek
[ Részletek ]
Windows Phone-receptek
Feladatok és megoldások
Fabio Claudio Ferracchiati, Emanuele Garofalo
A Windows Phone-receptek példái bepillantást engednek a fejlett felhasználói felület titkaiba, megmutatják az adattárolás részleteit, a felhőalapú szolgáltatások integrálását, a média- és helymeghatározási szolgáltatások hozzáadását, valamint együttműködnek a Silverlight- és az Expression Blend-technológiákkal. Elsajátítható belőlük az érzékelők, például a kamera, a GPS és a gyorsulásmérő használata, ebből következően rendkívül fejlett alkalmazások elkészítése, és ezen túlmenően az XNA Framework és a Silverlight Windows Phone Toolkit gesztuskönyvtárának segítségével az alkalmazásokkal való együttműködés újabb lehetőségei előtt nyílik meg az út.
B5, kartonált ♦ 576 oldal ♦ 8500 Ft áfával
A nulladik nap
[ Részletek ]
A nulladik nap regény
Mark Russinovich
Egy utasszállító gép műszerei váratlanul felmondják a szolgálatot az Atlanti-óceán felett. Egy olajszállító hajó megfeneklik Japán partjainál, miután a navigációs rendszere hirtelen leáll. A kórházaknak le kell mondaniuk számítógépes adatbázisaikról, mert a nyilvántartott adatok alapján több beteg meghal gyógyszer-túladagolás miatt. Az USA közép-nyugati részén egy atomerőműben csaknem bekövetkezik a következő csernobili atomkatasztrófa, amikor a hűtőrendszerek meghibásodnak. [...]
    A világszerte elismert kiberbiztonsági szakértő tollából származó A nulladik nap lebilincselő „mi lenne, ha” forgatókönyvet vázol fel, amely a mai, teljes mértékben a technológiára támaszkodó világban bekövetkezhetne – talán küszöbön áll egy világméretű katasztrófa?
AK40, kartonált ♦ 352 oldal ♦ 3900 Ft áfával
Windows Internals, 5. kiadás
[ Részletek ]
Windows® Internals, 5. kiadás
Minden a Windowsról a Windows Server® 2008-ig és a Windows Vistá®-ig
Mark E. Russinovich, David A. Solomon, Alex Ionescu
Különleges ajánlat a Részletek oldalon!
    A Windows Internals ismerteti a Windows architektúráját és belső működésének részleteit, és ezzel megvilágítja a Windows teljes funkcionalitását.
    A Windows operációs rendszer kulcsfontosságú összetevőinek működését nemzetközileg elismert szakértők mutatják be. Ez a klasszikus kézikönyv a Windows Server és felhasználói operációsrendszer-változatok újdonságainak figyelembe vételével részletes bepillantást nyújt a rendszer belső felépítésébe, a hibakeresés, a teljesítmény és a technikai támogatás rejtelmeibe. Emellett gyakorlatokat is tartalmaz: az Olvasó első kézből szerezhet tapasztalatokat a Windows belső viselkedéséről.
1264 oldal ♦ 20000 Ft áfával ♦ Csak elektronikusan: multimediaplaza.hu