Vissza a főoldalra
Kövesdán Gábor
Szoftverfejlesztés JavaSE platformon
B5, kartonált ♦ 978-963-9863-35-4 ♦ 256 oldal ♦ 5 900 Ft áfával
Szoftverfejlesztés JavaSE platformon Napjainkra a szoftverfejlesztés egyik vezető platformjává a Java nyelv vált: széles körben használják ipari és kutatási feladatok megvalósítására. A könyv feltételezi, hogy az Olvasó már rendelkezik általános programozói alapismeretekkel, de a Java nyelvet az alapoktól kezdi. A nyelvnek az íráskor aktuális, 7-es verzióját tárgyalja.
    A téma ismertetése az aktuális programozási trendeket és technológiákat veszi alapul, és bemutatja a Java nyelv ezekhez való kapcsolódását is. Az első öt fejezet a legalapvetőbb, a Java-programozók számára nélkülözhetetlen ismereteket nyújtja. Ezek stabil alapot jelentenek a platform használatához. Ide tartozik a változótípusok és az utasítások ismertetése, a fejlett objektumorientált eszköztár és az osztálykönyvtár áttekintése, valamint a generikus kollekciók bemutatása is. A későbbi fejezetek haladó témákat ismertetnek, végigviszik az Olvasót az összetett alkalmazások fejlesztése során felmerülő problémákon. Ezeket a fejezeteket az alapokat már jól ismerő programozók külön is feldolgozhatják. A fejezetek során olyan témákat érintünk, mint a programállapot elmentése, az XML-formátum feldolgozása, a relációs adatbázisok használata, a hálózati kommunikáció, a grafikus felhasználó felület kifejlesztése, valamint a különböző nyelvek és kultúrák támogatása. Az utolsó két fejezet a tesztelést és a terjesztést mutatja be, ezek nélkülözhetetlen ismeretek minden valós alkalmazás fejlesztése során.
    A szerző a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékén oktat programozást Java nyelven.

A könyv a Nemzeti Kulturális alap támogatásával készült.

Letölthető anyagok

  Tartalomjegyzék
  1. fejezet